Rólunk

 

A havonta folyamatosan megjelenő DunapArt Művészeti és Közéleti Magazin,
2023-ban alakult meg.

Alapítója és felelős szerkesztője: Varjú Zoltán

Szerkesztők: Acsádi Rozália (2023), Bak Rita, Egervári József, Gyenge-Rusz Anett, Horák Andrea Kankalin, Payer Imre, Tim Mariann, Zsidó Piroska

Rovatvezetők; Petlánovics József, Szász Zsolt, Tóth Gabriella (Toga)

Varjú Zoltán – Felelős szerkesztő
Acsádi Rozália – Szerkesztő (2023)
Bak Rita – Szerkesztő
Egervári József – Szerkesztő
Gyenge-Rusz Anett – Szerkesztő
Horák Andrea Kankalin – Szerkesztő
Tim Mariann – Szerkesztő
Zsidó Piroska – Szerkesztő
Payer Imre – Szerkesztő
Petlánovics József – Rovatvezető
Szász Zsolt – Rovatvezető
Tóth Gabriella (Toga) – Rovatvezető

 

Önmeghatározásunk szerint: – Művészeti és Közéleti Magazin vagyunk, de tág teret engedünk a társművészeteken belül; a színháznak, a filmnek, a képzőművészetnek, a zenének – és az értekező műfajoknak, a kritikának is.

Kezdetektől fogva az egyik legfontosabb törekvéseink közé tartozik, a tehetséges, fiatal pályakezdők felfedezése és bemutatása, ami mellett a kortárs szerzők és kortárs képzőművészek, olyan szellemi műhelye kívánunk lenni, ahol kölcsönös tisztelet övezi az alkotóközösség minden tagját. Rendkívül nagy hangsúlyt helyezünk a kevésbé fókuszban lévő alkotóknak a széleskörű megismertetésére, és publikációs felületet kívánunk nyújtani, ezen szerzőknek, alkotóknak, olyan fóruma, amely az értékelvűségen alapul.

A dunapartmagazin.hu művészeti portálként, részben az online pdf. kiadványának a kínálatára támaszkodik, részben pedig az önálló tartalmaival igyekszik minél szélesebb keresztmetszetet adni a magyar művészeti-kulturális életről, és beszámolni a kortárs művészet innovációs folyamatairól.

További bejegyzések