Lovas Magdolna: BIOGRÁFIA

Született: 1962. április 19.-én Hajdúszoboszlón. Tanulmányait is itt végezte a szülővárosában.

Életpálya:

Mindig szeretett rajzolni, gyerekkora óta minden szabadidejében ezzel foglalkozott, nagyon élvezettel merült el benne és igyekezett a technikai fejlődésére odafigyelni. A rajztanárnőjének a javaslatára jelentkezett végül a Képzőművészeti Szakközépiskolába, ahol a tanárai figyeltek fel rá, de már az általános iskolában kiváló rajzkészséggel rendelkezett. Időközben az élet más pályára sodorta és a későbbiekben a vendéglátásban dolgozott sokat, olasz nyelvvizsgával rendelkezik, és ott is élt egy ideig.

Hat éve vett először ecsetet a kezébe és autodidakta módon kezdett el festeni, mindenféle tanári segítség nélkül. Tagja lett több amatőr festői csoportnak, és ezen rövid időszak alatt, számos díjat és elismerést kapott.
Sok technikát kipróbált, mint; akvarell, akril, tempera, szén és még kávéval is festett, amelynek nagy sikere volt. Imádja a színek kombinációinak a széleskörű alkalmazását, de mindig, egyfajta belső harmóniára törekszik.

Több önálló kiállítása volt már, amelyek sikeresnek bizonyultak. Számos festménye új tulajdonosra talált. Több alkalommal volt csoportos kiállítása és két alkalommal jótékonysági célra is adományozott az alkotásaiból.

Tagja a Krúdy-körnek, a Ver-Deco Művész csoportnak és a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének (MANE).

Számos folyóiratban jelentek meg a festményei, és több Antológiában, művészeti albumban kaptak helyet a munkái, illetve megjelent róla több bemutatkozó interjú, többek közt az erdélyi Garabontziásban, ami nagy öröm és megtiszteltetés számára.

Fontos mérföldkő az életében, hogy 2018 januárja után, 2018 júliusában másodszor is megkapta a festményeimért a Ver-Deco Művészeti Díjat, amit Gödöllőn vehetett át a Királyi Kastélyban. Felkérést kapott egy erdélyi írótól a mesekönyvének az illusztrálására. 2023 augusztusában lehetősége nyílik, hogy részt vegyen egy Erdélyben megrendezett művészeti EXPO-n.
Művészi ars poeticája:

Mindent a szíveddel láss, tárd ki szárnyaidat és engedd magad ringatózni a pozitív életérzésben.

Pár soros gondolatának a vallomása:

Színek varázsa
Ecsetek vonása
Gondolatok húrjának ábrázolása

forrás: alapinformáció –
Szerzői interjú alapján.

További bejegyzések