KÖNYVAJÁNLÓ: Baranyi Ferenc – Jóna Dávid: Kilenc hollómadár

A DunapArt Magazin szeretettel ajánlja az olvasók figyelmébe, a Hugarovox Kiadó gondozásában megjelent, nálunk is publikáló szerzőknek:
Baranyi Ferenc – Jóna Dávid: Kilenc hollómadár – című kötetét.

A Kilenc hollómadár Baranyi Ferenc és Jóna Dávid lírai kézfogása, versek és versválaszok, reflexiók, rezonanciák, teret és időt átlépő kötött költői diskurzus, barátság, az elfogadás és tisztelet manifesztuma.

„Párbeszédre nehéz, olykor képtelen korunkban megnő a gesztusok és párbeszédek szerepe, fontossága, sőt elkerülhetetlensége. A mindennapokban és a művészetekben egyaránt. Ennek kulturáltságát és lírai minőségét Baranyi Ferenc és Jóna Dávid korábbi kötete, a Gyöngyhalászok ékesen bizonyítja: a költői és emberi barátság versbe forrott – spontán módon. A mostani kötet az előzőnek folytatása, ám itt penzum is van: a választott versek mellett Baranyi által kijelölt, vagyis kiemelten fontosnak tartott műveket is gondol tovább Jóna Dávid a maga életével és életigazságaival. Újabb állomás tehát a lírai párbeszéd a Kilenc hollómadárban, okulásul nem csupán a költészetet kedvelőknek, hanem a hiányokkal terhes korunknak is. Mindannyiunknak!“ – Kaiser László

„Baranyi Ferenc és Jóna Dávid lírai kézfogása nyomán – a néhány éve megjelent verspárbeszédük kiadása után – újabb kötet formálódott. A szavak igazságában ölelkező lelki-gondolati barátság ez. A Jóna-versek az egykor megírt Baranyi-szövegek továbbgondolásai, lírai asszociációi. A fiatalabb kortárs újraformálja a XX. század közepének évtizedeit is megélt költő egykor ihletet adó érzéseit, impresszióit, hogy aztán saját életterének tapasztalatait a maga történetén és korán – mint retortán – áteresztve, a versélményt lepárolva helyezze el költői univerzumában. Így válnak időtlenné évtizedekkel ezelőtt megírt gondolatok. Hollómadár szárnyán vándorolnak ideák, érzések, tapasztalások Baranyi Ferenctől Jóna Dávidon át az olvasóig.“ – Dr. Gréczi-Zsoldos Enikő

A kötet kis példányszámban jelenik meg, amely a Könyvhéten beszerezhető lesz a Hungarovox kiadótól. Dedikálás: június 10. szombat, 17.00 órakor a kötetbemutatón.
Helyszín: 1051 Budapest, Vörösmarty tér. 8-as pavilon.

A 100 darab egyedi számozású példányból, előjegyezhető és megrendelhető kötetek állnak rendelkezésre Naszvadi Juditnál, a – 9hollomadar@gmail.com – e-mail cím alatt a készlet erejéig.

A könyv illusztrációja, Zsigmond István grafikáival jelent meg.

(ISBN: 9789635341603)

További bejegyzések