Keresés
Close this search box.

A „Kortársak kortársak között” – Bak Rita és Payer Imre előadása után

Útjára indult a DunapArt Magazin szervezésében a „Kortársak kortársak között” címmel tervezett rendezvénysorozat, amelynek az első állomására 2024. január 27-én, a Paksi Csengey Dénes Kulturális Központ „kisklubjában” került sor.

Köszönjük Bak Rita, költő, műfordítónak és Payer Imre, József Attila díjas költő, irodalomtörténésznek a színvonalas előadást, amivel Paks városát és a DunapArt Magazint megtisztelték.

Fotó: Bak Rita – költő, műfordító és Payer Imre – József Attila díjas költő, irodalomtörténész

Meghallgathattuk az alkotók mozgalmas életútját, az alkotás iránti viszonyulásukat, a motivációikat, és a kapcsolódási pontjaikat a magazinnal, miközben néhány alkotásukat személyesen előadták. Az alkotók az emberi oldalukon túl, őszinte és értékteremtő gondolatokat osztottak meg velünk, ami okán a rendezvény címéhez hűen megmutatták, milyen diskurzus folyik olyankor, ha a „Kortársak kortársak között” párbeszédet folytatnak, művészeti, irodalmi és közéleti kérdések kereszttüzében, őszinte válaszokkal, tabuk nélkül.

Az alkotói célkitűzéseken és terveken kívül, számos együttműködési pontot sikerült találni, amelyek biztató perspektívákat vázoltak fel a jövőre nézve. A két szerző a nyár folyamán, közös kiadvánnyal lepik meg az olvasókat, amely e-PUB kötet a DunapArt Kortársak sorozat, következő köteteinek egyikeként fog napvilágot látni.

Fotó: Payer Imre interjút ad a TelePaks Médiacentrum munkatársainak.

Hamarosan jelentkezünk az alkotókkal készült interjúkkal és képes beszámolókkal.

Köszönjük a helyszín biztosítását a Paksi Csengey Dénes Kulturális Központnak, a paksi média érdeklődését az esemény iránt, és mindazoknak a személyes közreműködését, amivel a DunapArt Magazin rendezvényét támogatták.

Fotó: Varjú Zoltán a DunapArt Magazin felelős szerkesztője, Bak Rita és Payer Imre alkotók társaságában.

Köszönet a résztvevőknek a DunapArt Magazin szerkesztősége nevében.
Varjú Zoltán
felelős szerkesztő

További bejegyzések